OM RÖNTGENVECKAN
Diagnostisk radiologi är oumbärligt i modern sjukvård då säker diagnos är en viktig del i patientens utredning och behandling. Diagnostiska metoder är under ständig utveckling, vilket även underlättar individuell anpassning av undersökningarna.

Tema:  Personalised imaging

Under Nordisk Kongress, med Röntgenveckan 2015, fokuserar vi på radiologi som anpassas till den enskilde vårdtagaren. Patientbemötande, undersöknings-metodik, användning av kontrastmedel och bildoptimering med bibehållen diagnostisk säkerhet är några områden som kommer att belysas med fokus på individuell anpassning utifrån patientens ålder, kön, kulturella bakgrund, sjukdomsförlopp och behandling.

En annan viktig aspekt som vi vill belysa är hur vi som arbetar inom diagnostisk radiologi kan göra oss synliga för vårdtagare. Det är ofta oklart för patienten vad en radiolog, röntgensjuksköterska eller andra yrkesverksamma inom diagnostisk radiologi gör.

Därutöver kommer kongressen att innehålla många andra spännande ämnen från delföreningar och medarrangerande föreningar, allt detta tillsammans med en spännande utställning från industrin.

Röntga så in i Norden och kom till vackra Skåne 8-11 september 2015!


När: 8-11 september
Var: Malmö Arena


Anordnas av:

Malmö

Öresundsbron

Öresundsbron

Malmö är den största staden i Skåne och kännetecknas av sin mångfald, både vad gäller matkultur och innevånare. Detta inramas av allt från spännande Turning Torso, snabba Citytunneln och bekväma Öresundsbron till mysiga ”Lilla Torg” mitt i city. Prova på Sveriges bästa falafel eller shoppa loss efter kongressdagarna på prisbelönta Emporia, som nyligen utsetts till världens bästa shoppingcenter vid World Architecture Festival i Singapore!

Kongressen hålls i Malmö Arena, i samma lokaler som Eurovision Song Contest 2013. Med tre minuter till city och mindre än tio minuter till Copenhagen Airport ligger det mitt i prick för alla som vill delta i Nordisk kongress med Röntgenveckan.

Verksamhetsområde Bild-och Funktion, vid Skånes Universitetssjukvård, omfattar både Malmö och Lund. Universitetsstaden Lund ligger tjugo minuter norr om Malmö. Lunds Universitet är störst i Skandinavien med mer än 47 000 studenter och i Malmö finns ytterligare 24 000.